Diensten

Consult
Eventueel bijvullen van het zadel ter plaatse is inbegrepen in de consultprijs. Indien nodig kunnen er tijdens het consult nieuwe zadels gepast worden.

Nacontrole
De nacontrole is het consult van een opnieuwgevuld of een nieuw zadel. Eventueel bijvullen van het zadel ter plaatse is inbegrepen.

Nieuwe vulling met lining en/of wol (incl. check kopijzer)
Vulling compleet vervangen (indien mogelijke en/of gewenst met lining erbij) door nieuwe wol. Het zadel wordt volledig opengemaakt en de oude vulling wordt verwijderd. Zodra het zadel open is zal het kopijzer worden gecontroleerd of hij nog in orde is. Na de controle zal het zadel worden gevuld met lining en/of wol. En vervolgens weer dicht gemaakt worden.

Voorkant / Achterkant stikken
Soms kan het zijn dat het stiksel los of versleten is. Het zadel wordt dan aan de voorkant los gemaakt en opnieuw voorzien van een nieuwe stiksel. Soms kan het zijn dat de voor of achterkant moet worden open gemaakt vanwege bijvoorbeeld het vervangen van singelstoten of het aanbrengen van een V-Web.

V-web en pointstrap aanbrengen
Het zadel wordt volledig opengemaakt en het oude V-web of pointstrap wordt verwijderd,
Zodra alles is verwijderd zal er een volledig nieuwe V-web of pointstrap worden aangebracht.

Vervangen singelstoten
Het kan na verloop van tijd nodig zijn om de singelstoten te vervangen van het zadel. Dit kan je per stuk doen of alle 4 tegelijk. Voor sommige merken zadels dient het zadel te worden opengemaakt en zullen we hiervoor de kosten van de voor of achterkant in rekening brengen bovenop de prijs voor het vervangen van de singelstoot(en).

(Spoed) Reparatie werkzaamheden
Ook kan je bij ons terecht voor diverse reparaties aan tuig en zadels. Soms zijn er dingen die met spoed gemaakt moeten worden. In overleg kan dit geregeld worden. Het snelst is dan dat je telefonisch contact opneemt. Voorafgaand aan de reparatie zal er een prijs worden afgesproken. Mocht er blijken tijdens de reparatie dat er nog meer zaken zijn die gerepareerd dienen te worden zal er eerst contact met je worden opgenomen. Je komt dus niet voor onverwachte kosten te staan.